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NEW KOREAN FINE DINING
IN SEOUL AND NEW YORK

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정식당은 서울과 뉴욕을 기반으로 현대적이고 독창적인 새로운 한식을 선보이고 있습니다. 임정식 셰프는 전통한식의 친숙한 한식재료를 이용하여 획기적으로 재탄생시킨 뉴코리안(New Korean)이라는 새로운 장르를 만들었습니다. 뉴코리안 파인다이닝(New Korean Fine Dining)은 한국과 더불어 파인다이닝 업계의 메카인 뉴욕에서도 사랑받는 새로운 음식 문화입니다.

Jungsik is a two-Michelin starred restaurant in Seoul and New York, serving contemporary, creative Korean Cuisine. Owner Chef Jungsik Yim reinvents Korean cuisine using traditional and familiar ingredients, creating a brand-new genre of food: New Korean Fine Dining.

임정식 셰프 | Jung Sik Yim
Chef / Proprietor

임정식 셰프의 요리사로서의 여정은 군복무 시절 그의 요리솜씨를 인정한 부대장의 개인 요리사로 발탁되면서 시작되었다. 그 계기는 임셰프에게 전문적으로 요리 교육을 받는 꿈을 키웠고, 뉴욕에 위치한 유명한 요리학교 CIA(Culinary Institute of America)에서 고급 서양요리를 배울 수 있도록 이끌었다. 뉴욕의 선도적인 레스토랑 Aquavit과 Bouley, 스페인 레스토랑 Zuberoa(미슐랭 2스타)와 Akelarre(미슐랭 3스타)에서 견습직을 지냈다. 이후 2009년 2월 서울로 돌아와 임셰프의 이름을 담은 혁신적인 현대적 개념의 한식, New Korean을 선보이는 정식당을 열었다. 최근 뉴욕타임즈로부터 "이전의 한식이 누벨 요리로서의(최고급과 최상의 신선함을 중시하는 현대적인 요리)자리잡는 것은 단지 시간의 문제이며, 이 움직의 선구자는 정식당이다."라는 극찬을 받았다.

Chef Yim Jung Sik began his culinary journey during his army days. His talent was recognized by the commanding officer who made him his personal chef. The experience inspired Yim to learn to cook professionally, eventually leading him to the renowned Culinary Institute of America, where he was introduced to the intricacies of fine Western cooking. This was followed by apprenticeships at leading New York restaurants Aquavit andBouley. In 2007, he relocated to Spain where he apprenticed at 2 star Michelin-rated Zuberoafollowed by a stint at 3 star Michelin-rated Akelarre. He returned to Seoul and in February, 2009 he opened his near-eponymous restaurant Jung Sik Dang instantly wowing gourmands with his innovative take on what he termed “New Korean”. The New York Times states: "It was only a matter of time before Korean cuisine got the nouvelle treatment, and a pioneer in this growing movement is Jung Sik Dang."

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김정호 셰프 / Jeong Ho Kim
Executive Chef

한국 조리과학 고등학교를 졸업한후 미국 Chicago MOTO Restaurant에서 인턴을 한 후 2009년 6월 정식당에 합류 하였다. 2011년 뉴욕 정식 오픈 멤버였고, 2013년 헤드 셰프로 진급한뒤 2014년 다시 한국 정식당으로 돌아와서 현재까지 근무하고 있다.

Jungsik Seoul’s Head Chef, Jeong Ho Kim, attended the Korea Culinary Arts Science High School before interning at MOTO in Chicago. He has worked at Jungsik in Seoul from June 2009. In 2011, Jeong Ho became an opening member at Jungsik in Seoul, before becoming Head Chef there in 2013. In 2014, Jeong Ho returned again to Korea, where he has worked at Jungsik Seoul since.

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이현아 셰프 / Hyun Ah Lee
Chef de Cuisine

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서울 본점 미디어/구직 문의 seoul@jungsik.kr

All inquiries: seoul@jungsik.kr

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